Etusivulle
Historia
Aikataulu
Yhteystiedot
På svenska

Historia

Strandlinjetrafik on linja-auto yhtiö jolla on perinteitä 1920-luvulta. Hugo Lidman Petolahdesta alkoi harjoittaa linja-autoliikennettä Petolahden ja Vaasan välillä. Autokannan muodosti yksi linja-auto. Vuonna 1928 linja-autojen lukumäärä nostettiin kahteen kappaleeseen. 1940-luvulla syntyi neuvottelut viiden herrasmíehen välillä perustaa osakeyhtiö, mikä myös syntyi vuonna 1943.

 
Vuosien kuluessa osakkeenomistajia lisättiin seitsemään ja vuonna 1949 rekisteröitiin yhtiönimi OY STRANDLINJETRAFIK AB, mikä on vielä tänäänkin käytössä. Nykyään osakeomistajat muodostuvat Hugo Lidmanin lapsista ja lapsenlapsista, jotka vetävät yritystä. Tänä päivänä yrityksellä on neljätoista linja-autoa ja neljätoista palkattua.

 
Petolahti on edelleen yrityksen kotipaikka ja toiminta muodostuu linjaliikenteestä sekä tilausliikenteestä kotimaassa että ulkomailla. Ulkomaan liikenne suuntautuu Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja muualle Eurooppaan sekä myös Venäjälle ja balttian maihin. Meidän motto on kaikki asiakkaan viihtyvyydelle ja parhaaksi, mikä tapahtuu uusilla hienoilla linja-autoilla sekä varmoilla ja palveluhaluisilla kuljettajilla.


ulf.lidman@strandlinjetrafik.fi